Tech Training Agenda

 

Administering Jaspersoft BI

 
  Start Time Lecture & Demo, Practice, Q&A End Time
Lab 1: Managing Users and Roles 8:30 am 30 mins 9:00 am
Lab 2: Managing Organizations 9:00 am 45 mins 9:45 am
Lab 3: Configuring Help and Search 9:45 am 30 mins 10:15 am
Lab 4: Server Diagnostics 10:15 am 45 mins 11:00 am
Lab 5: Working with Themes 11:00 am 45 mins 11:45 am
Lab 6: Observing SQL Queries 11:45 am 45 mins 12:30 pm
Lab 7: Configuring Log Outputs 12:30 pm 45 mins 1:15 pm
Lab 8: Implementing Row-level Security on a Domain 1:15 pm 45 mins 2:00 pm
Lab 9: Implementing Column-level Security on a Domain 2:00 pm 45 mins 2:45 pm
Lab 10: Configuring the Java Virtual Machine 2:45 pm 45 mins 3:30 pm
Lab 11: Using Administration Tools 3:30 pm 45 mins 4:15 pm

JasperReports Server

 
  Start Time Lecture & Demo, Practice, Q&A End Time
Lab 1: Creating a Training Folder 8:30 am 15 mins 8:45 am
Lab 2: Working with an JRXMLTopic-based Ad Hoc View 8:45 am 20 mins 9:05 am
Lab 3: Working with an Existing Dashboard 9:05 am 30 mins 9:35 am
Lab 4: Building a Dashboard with Existing Repository Content and Web Content 9:35 am 45 mins 10:20 am
Lab 5: Creating and Testing a Basic Domain 10:20 am 30 mins 10:50 am
Lab 6: Creating an Advanced Domain 10:50 am 45 mins 11:35 am
Lab 7: Localizing Domains 11:35 am 30 mins 12:05 pm
Lab 8: Using a Localized Domain 12:05 pm 30 mins 12:35 pm
Lab 9: Configuring Cascading Input Controls for a JRXML Report 12:35 pm 45 mins 1:20 pm
Lab 10: Creating Shortcut URLs to Access JasperReports Server Resources 1:20 pm 20 mins 1:40 pm

Developing Reports with Jaspersoft Studio

 
Day One Start Time Lecture & Demo, Practice, Q&A End Time
Meet and Greet 8:30 am 30 mins 9:00 am
Kickoff and Introductions 9:00 am 30 mins 9:30 am
Lab 1: Navigating Jaspersoft Studio 9:30 am 30 mins 10:00 am
Lab 2: Setting Up the Design Environment 10:00 am 20 mins 10:20 am
Lab 3: Building a Report 10:20 am 60 mins 11:20 am
Lab 4: Practicing Building Reports 11:20 am 60 mins 12:20 pm
Lab 5: Adding Parameters 12:20 pm 60 mins 1:20 pm
Lab 6: Adding Variables 1:20 pm 45 mins 2:05 pm
Lab 7: Composing Expressions 2:05 pm 30 mins 2:35 pm
Lab 8: Implementing Styles 2:35 pm 30 mins 3:05 pm
Lab 9: Adding Subreports 3:05 pm 45 mins 3:50 pm
Lab 10: Connecting to a JasperReports Server 3:50 pm 20 mins 4:10 pm
Lab 11: Publishing a Simple Report 4:10 pm 30 mins 4:50 pm
 

 

 
Day Two Start Time Lecture & Demo, Practice, Q&A End Time
Lab 12: Publishing a Complex Report 9:00 am 45 mins 9:45 am
Lab 13: Adding Groups 9:45 am 45 mins 10:30am
Lab 14: Adding Datasets 10:30 am 30 mins 11:00 am
Lab 15: Adding Tables 11:00 am 45 mins 11:45 am
Lab 16: Adding a HTML5 Chart to a Report 11:45 am 45 mins 12:30 pm
Lab 17: Adding a Crosstab to a Report 12:30 pm 30 mins 1:00 pm
Lab 18: Using Scriptlets 1:00 pm 45 mins 1:45 pm
Lab 19: Implementing Report Execution Hyperlinks 1:45 pm 45 mins 2:30 pm
Lab 20: Implementing Query Based Input Controls 2:30 pm 45 mins 3:15 pm
Lab 21: Creating a JRXML-based Topic with Jaspersoft Studio 3:15 pm 30 mins 3:45 pm

 

Developing Reports with Jaspersoft Studio

 
Day One Start Time Lecture & Demo, Practice, Q&A End Time
Meet and Greet 8:30 am 30 mins 9:00 am
Kickoff and Introductions 9:00 am 30 mins 9:30 am
Lab 1: Navigating Jaspersoft Studio 9:30 am 30 mins 10:00 am
Lab 2: Setting Up the Design Environment 10:00 am 20 mins 10:20 am
Lab 3: Building a Report 10:20 am 60 mins 11:20 am
Lab 4: Practicing Building Reports 11:20 am 60 mins 12:20 pm
Lab 5: Adding Parameters 12:20 pm 60 mins 1:20 pm
Lab 6: Adding Variables 1:20 pm 45 mins 2:05 pm
Lab 7: Composing Expressions 2:05 pm 30 mins 2:35 pm
Lab 8: Implementing Styles 2:35 pm 30 mins 3:05 pm
Lab 9: Adding Subreports 3:05 pm 45 mins 3:50 pm
Lab 10: Connecting to a JasperReports Server 3:50 pm 20 mins 4:10 pm
Lab 11: Publishing a Simple Report 4:10 pm 30 mins 4:50 pm
 

 

 
Day Two Start Time Lecture & Demo, Practice, Q&A End Time
Lab 12: Publishing a Complex Report 9:00 am 45 mins 9:45 am
Lab 13: Adding Groups 9:45 am 45 mins 10:30am
Lab 14: Adding Datasets 10:30 am 30 mins 11:00 am
Lab 15: Adding Tables 11:00 am 45 mins 11:45 am
Lab 16: Adding a HTML5 Chart to a Report 11:45 am 45 mins 12:30 pm
Lab 17: Adding a Crosstab to a Report 12:30 pm 30 mins 1:00 pm
Lab 18: Using Scriptlets 1:00 pm 45 mins 1:45 pm
Lab 19: Implementing Report Execution Hyperlinks 1:45 pm 45 mins 2:30 pm
Lab 20: Implementing Query Based Input Controls 2:30 pm 45 mins 3:15 pm
Lab 21: Creating a JRXML-based Topic with Jaspersoft Studio 3:15 pm 30 mins 3:45 pm